Tips voor regenjas stof

  • Geplaatst op
  • Door Nicole
  • 0
Tips voor regenjas stof

Nicole maakte een regenjasje voor haar dochter, en dat bleek een schot in de roos! Haar dochter wil het jasje het liefst elke dag dragen. Een groter compliment kun je als maker niet krijgen. In dit blog deelt Nicole haar ervaringen en tips over het werken met deze bijzondere regenjasstof.

1. Gebruik geen spelden

Het lijkt misschien vanzelfsprekend om spelden te gebruiken bij het knippen en naaien van je stof, maar dat is bij waterdichte stoffen juist een slecht idee. Spelden maken kleine gaatjes in de stof, en dat is iets wat je juist niet wilt. 

Alternatief?

  • Gebruik patroongewichtjes om je patroon op de stof vast te zetten.
  • Tijdens het naaien kun je clipjes gebruiken om de lagen stof op hun plek te houden. Dit voorkomt gaatjes en zorgt dat de stof goed op elkaar blijft liggen.

 

 

2. Positioneer je rits met wondertape

Het aanbrengen van een rits zonder spelden kan lastig zijn, maar gelukkig is daar een slimme oplossing voor: wondertape!
Deze dunne, dubbelzijdige tape is ideaal om je rits stevig op de juiste plek te houden terwijl je hem vastnaait. 

 

 

3. Verstevigen zonder strijken

Waterdichte stoffen kunnen meestal niet worden gestreken, dus het gebruik van strijkbare versteviging is geen optie. Maar hoe maak je dan bijvoorbeeld nestelogen stevig?
Mijn oplossing: gebruik een klein stukje extra stof aan de binnenkant van de waterdichte stof. Dit extra laagje helpt de spanning van het nesteloog op te vangen, zodat het niet uitscheurt. Geen strijkijzer nodig én een stevige afwerking!

 

4. Kies de juiste naald

Voor het naaien van waterdichte stoffen is het belangrijk om een geschikte naald te gebruiken. Een scherpe en smalle naald, zoals een microtex naald, werkt perfect. Deze naald glijdt soepel door de stof zonder onnodige schade te veroorzaken.

 

5. Overlocken is vaak niet nodig

Waterdichte stoffen rafelen niet, dus het is meestal niet nodig om de randen af te werken met een overlock. Dit is vooral fijn als je een voering gebruikt, omdat de binnenkant van je project dan netjes verborgen blijft. Scheelt weer wat werk!

 

Met deze tips ben je goed op weg om je waterdichte naaiproject tot een succes te maken. Of je nu een regenjas, een tas of een waterdichte hoes maakt, deze technieken helpen je om je project duurzaam én waterdicht af te werken.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.