Twinning is Winning

  • Geplaatst op
  • Door Petra Beijlevelt-de Waard
  • 3
Twinning is Winning

Begin juni was ik bij de Lappenkraam om stof uit te zoeken voor dit blog. Ik wilde iets maken uit de mannenspecial van de Knip Mode, maar wist niet goed welke stof ik daarvoor wilde gebruiken. Morena kwam gelijk aan met een mooie jacquard tricot met linnen slub die heel geschikt was voor de polo. Een mooie stretch gabardine in een bijpassende kleur was ook snel gevonden. Toen ik bij het rek stond van de stoffen in de beige- en zandtinten zag ik ook een mooie linnenmix met lurex, wat ik erg leuk vond voor een broek voor mijzelf. En zo ontstond het idee om te gaan twinnen met manlief en dit als thema voor de blog te gebruiken.

 

 

Morena vroeg nog of het niet allemaal wat veel was en of ik het wel redden voor de zomer. Ik zei enthousiast “dit gaat mij lukken”. Daar had ik mij toch een beetje op verkeken. Maar goed, met een beetje geluk kunnen wij nog minimaal een maandje van de zomer genieten. En de polo kun je ook met lange mouw maken waardoor deze ook nog leuk is voor het najaar. De projectjes die ik voor mijzelf maakte zijn van die leuke “snel klaar projectjes” Die moeten zeker nog lukken om deze zomer te maken.

 

Ik begon met de polo. Doordat de stof extra breed is had ik minder nodig dan stond aangegeven in de Knip. Omdat ik daar in 1e instantie over twijfelde heb ik de naadwaarde op mijn papieren patroon getekend zodat de patroondelen strak tegen elkaar op de stof kon leggen.

 

 

Omdat de stof aan de binnenzijde ook heel mooi is, koos ik ervoor om de kraag, de sluitreep en de mouwboordjes van de “verkeerde” kant van de stof te maken voor een beetje contrast.

 

 

De werkbeschrijving van de polo is op zich duidelijk, alleen de polosluiting zelf vond ik wat lastig. Met een beetje zoeken op YouTube kwam ik een filmpje tegen van een makkelijkere manier. Eerst de splitrepen op de stof naaien en dan pas de split openknippen. Dat werkte goed en ik vind de polosluiting dan ook best goed gelukt.

 

 

Terwijl dat ik met de polo bezig was heb ik ook gewerkt aan mijn eigen broek. Dit is een heel simpel model wat ik al vaker maakte. Dus als ik even geen zin had om te veel na te denken, maar gewoonweg even meters wilde maken, pakte ik mijn broek erbij in plaats van de polo. Het patroon komt uit een oude Burda Easy wat ik een beetje heb aangepast.

 

Deze versie heeft een elastische band aan de bovenzijde die ik versierd met gouddraad.

 

 

In de stof zit namelijk een heel dun streepje goud en zilver. Ik vond het wel leuk om het goud terug te halen. Helaas had ik niet genoeg stof om een lange broek te maken, maar deze korte versie met een gouden rolzoompje vind ik toch wel erg leuk geworden.

 

Net niet genoeg stof is wel een terugkerend thema in dit blog, want ook voor de herenbroek had ik te weinig stof gekocht. Ik had het tijdschrift niet mee toen ik stof ging uitzoeken. Iets wat ik normaal gesproken nooit doe is de broekspijpen om en om op de stof leggen, maar nu was het noodzaak om niet nog meer vertraging op te lopen. Uiteindelijk heeft het goed uitgepakt en zie je er bij deze stof niets van.

 

De broek was leuk om te maken. Zeker de afwisseling door het gebruik van het dikkere garen waarmee ik de naden heb doorgestikt. Voor het doorstikken gebruikte ik een speciale “topstitch” naald. Omdat ik geen verschil zag tussen mijn naalden heb ik deze naald gemerkt met een klein stipje nagellak zodat ik de naalden uit elkaar kon houden en steeds de juiste naald gebruikte.

Om mooi strak langs de kant te kunnen doorstikken gebruikte ik mijn blindzoomvoetje. Deze heeft een uitstekend randje die ik precies langs de stof kon laten lopen om zo netjes recht te kunnen doorstikken.

 

 

Deze tip had ik een keer voorbij zien komen op Instagram, erg handig. Collega-blogster Christine geeft in haar blog voor Bernina ook handige tips voor het doorstikken. Zeker de moeite waard om deze te lezen.

 

Om de broek extra speciaal te maken bestelde ik bij Fournituren.nl een leren labeltje met “handmade with love” en dit naaide ik op de tailleband.

 

 

De tailleband maakte ik trouwens wel iets smaller, omdat de broek bij manlief wel erg hoog in de taille zat. Er komt zeker nog een exemplaar van deze broek, alleen pas ik dan van tevoren het patroon iets meer aan op het figuur van manlief.

 

Om echt te kunnen twinnen maakte ik zondagmiddag nog snel een leuke tuniek voor mijzelf. Het patroon komt uit de Burda Style van juni 2024, model 115. Ook dit patroon paste ik iets aan. Ik liet de tunnel in de taille achterwege en voegde een kanten randje toe langs de wijde mouwen. Ik gebruikte een beige polyester stretch broderiestof, die trouwens ook nog leverbaar is in een camel kleur en zwart .

 

Wij hebben lang op de zomer moeten wachten, maar nu is het heerlijk weer en konden wij foto’s maken op het strand. Geniet nog van de vakantieperiode en de zomer! En tot mijn volgende blog. Wil je in de tussentijd zien wat ik nog meer maak? Volg mij dan op Instagram.

 

 

Reacties

  1. Mercedes Mercedes

    Petra, leuk dat je zoveel plezier hebt in het creëren van kleding en hierover te schrijven. .Wat is dit blog weer top. Ook hele leuke foto’s van jullie.

  2. Hanneke Lamers Hanneke Lamers

    Hey, wat leuk om jullie zo samen te zien stralen!
    Wat heb je 'manlief' mooi aangekleed...
    Ga zo door!

  3. Kitty Kitty

    Wat een ontzettend mooie stel zijn jullie in deze
    Twin sets.
    Lekker naturel, luchtig en zomers!

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.